Η Ελληνικός Χρυσός εξετάζει έφεση κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Η Ελληνικός Χρυσός εξετάζει έφεση κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Την άσκηση έφεσης κατά της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπήρξε παράνομη κρατική ενίσχυση κατά την μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας το 2003 από το Ελληνικό Δημόσιο, εξετάζει η Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Διευκρινίζει ότι δεν τίθεται σήμερα ζήτημα ανάκτησης από το Ελληνικό Δημόσιο του ποσού ύψους 15,3 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στην απόφαση, καθώς η εταιρεία έχει καταβάλει από το καλοκαίρι του 2014, βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, συνολικό ποσό μαζί με τους τόκους κοντά στα 21 εκατ. ευρώ.

Η Ελληνικός Χρυσός αναμένει την επίσημη επίδοση της απόφασης για να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες. Υπενθυμίζει τέλος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι υπήρξε "παράνομη κρατική ενίσχυση" μετά από ανώνυμη καταγγελία περί το 2006 και ότι κατά της απόφασης αυτής, τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και η εταιρεία, άσκησαν προσφυγή στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. αμφισβητώντας την ορθότητά της. Το Γενικό Δικαστήριο παρά ταύτα έκρινε άλλως με την πρόσφατη (9.12.2015) απόφασή του.

ΠHΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ