Ζημιές στις ζημιές η Fourlis

Ζημιές στις ζημιές η Fourlis
Η καταστροφική περίοδος του δημοψηφίσματος και των capital controls θα αφήσουν το σημάδι τους στη μετοχή του Φουρλή, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance, η Φουρλής θα ανακοινώσει ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Ωστόσο η εταιρεία θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στον τομέα των επίπλων, αφού δεν θα έχει ελλείψεις λόγω της συνεχιζόμενης στήριξης από την μητρική ΙΚΕΑ, ενώ ισχυρές θα συνεχίσουν να είναι και οι επιδόσεις της Intersport, σχολιάζει η Alpha Finance.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα εκτιμάται πως θα επιδεινωθούν περαιτέρω από τον Οκτώβριο λόγω της σταδιακής εφαρμογής του νέου προγράμματος διάσωσης και ως εκ τούτου το turnaround της Φουρλής αναβάλλεται για έναν ακόμα χρόνο.

Η Alpha Finance εκτιμά πως η Φουρλής θα ανακοινώσει ενοποιημένο κύκλο εργασιών, EBIT, EBITDA και καθαρές ζημιές ύψους 294,6 εκατ. (-0,3% σε ετήσια βάση), 7 εκατ. (από 1,2 εκατ. το περυσινό εννεάμηνο), 16,7 εκατ. και 5,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στο εννεάμηνο. Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα της Φουρλής για το εννεάμηνο θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα σε έκθεσή της η Alpha Finance «έκοψε» την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Fourlis στα 2,4 από 4,6 ευρώ, στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" και τόνισε ότι τα capital controls αναβάλλουν την ανάκαμψη της εταιρίας για το 2016.