Συναγερμός από σενάρια αποχώρησης μεγάλης αλυσίδας σουπερμαρκετ - Τι λένε οι υπεύθυνοι

Συναγερμός από σενάρια αποχώρησης μεγάλης αλυσίδας σουπερμαρκετ - Τι λένε οι υπεύθυνοι
Με την αγωνία για το μέλλον της χώρας να κορυφώνεται, πληθαίνουν τα σενάρια πότε για την αποχώρηση της μιας και πότε για την αποχώρηση της άλλης πολυεθνικής. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της πολυεθνικής στην κατοχή της οποίας βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμαρκετ της χώρας να διαβεβαιώσει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για παν ενδεχόμενο, σχέδιο αποεπένδυσης δεν υπάρχει. 

Τη διαβεβαίωση ότι δενσχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ελλάδα παρείχε ηβελγική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων και άλλων ειδών Delhaizeδιευκρινίζοντας πάντως ότι έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών.

"Έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων ώστε να προετοιμαστούμε για τις ενδεχόμενες συνέπειες της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Delhaize Νίκολας Φαν Χούκε, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι η επιχείρηση έχει πολύ καλή πορεία στην ελληνική αγορά και τονίζοντας: "δεν σχεδιάζουμε να φύγουμε".

«Ανοίξαμε 27 καταστήματα στην Ελλάδα το 2014 και άλλα 17 φέτος», επισήμανε ο Φαν Χούκε.

Στη Delhaize ανήκει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε., η δεύτερη μεγαλύτερη βάσει πωλήσεων στη χώρα. Η αλυσίδα αυτή ανήκει στη διεύθυνση της βελγικής εταιρείας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνεισφέρει το 14% των πωλήσεων του ομίλου.

Τα έσοδα της Delhaize στη νοτιοανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων της σε Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία) αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 3,08 δισεκ. ευρώ το 2014. Η αλυσίδα καταστημάτων της στην Ελλάδα επεκτάθηκε παρά την κακή πορεία της λιανικής συνολικά.

«Ανοίξαμε 27 καταστήματα στην Ελλάδα το 2014 και άλλα 17 φέτος», επισήμανε ο Φαν Χούκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ