Ανάσα ρευστότητας - Υπεγράφη η συμφωνία της Ελλάδας με την EBRD

Ανάσα ρευστότητας - Υπεγράφη η συμφωνία της Ελλάδας με την EBRD
Υπεγράφη η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD).


Η συμφωνία κλείδωσε μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του διοικητικού συμβουλίου της αναπτυξιακής τράπεζας στην Τιφλίδα της Γεωργίας όπου διεξάγεται η ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας
Με την συμφωνία η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως, μέσω ανακυκλούμενων δανείων τα οποία μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 5 δις ευρώ.
Σε δηλώσεις πάντως πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της EBRD είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο χρηματοδότησης το οποίο μπορεί να λάβει η Ελλάδα, και πως το τελικό ύψος θα εξαρτηθεί από τα projects που θα προταθούν για χρηματοδότηση.
Πάντως η χρηματοδότηση η της EBRD στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει από φέτος και να φτάσει μέχρι και τα 500 εκατ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης ιδρύθηκε το 1991 προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες. Μέτοχοι της τράπεζας είναι περισσότερες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Τέλος ιδιαίτερη σημασία αποτελεί το γεγονός ότι η EBRD, αναμένεται να αποκτήσει και φυσική παρουσία στην χώρα μας, ανοίγοντας γραφεία στην Αθήνα.

Συνεργασία Ελλάδας - EBRD

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ