Οριστικό: Έκλεισε η συμφωνία δύο δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο - Τί προβλέπει

Οριστικό: Έκλεισε η συμφωνία δύο δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο -  Τί προβλέπει
Στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτη.


Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών τελικά επιτεύχθη και δημιουργείται ένας από τους πλέον ισχυρούς Ομίλους στο λιανεμπόριο.
Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.
Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίηση.

Δείτε τί έγραφε το fpress για το νέο μεγάλο deal στο λιανεμπόριο ΕΔΩ

Δείτε πώς αλλάζει ο χάρτηε τωνsupermarket με την πώληση του Βερόπουλου στον Σκλαβενίτη ΕΔΩ