Πολύφερνη νύφη η Forthnet- Πώς επιχειρεί να την εξαγοράσει ο ΟΤΕ

Πολύφερνη νύφη η Forthnet- Πώς επιχειρεί να την εξαγοράσει ο ΟΤΕ
Σε πολύφερνη νύφη εξελίσσεται η Forthnet καθώς μετά τις Vodafone-Wind στη μάχη της διεκδίκησης μπαίνει ο ΟΤΕ ο οποίος κατά πληροφορίες έχει ως στρατηγική στόχευση την εξαγορά των δανείων της εταιρίας.


Πρόκειται για δάνειο ομολογιακό της τάξεως των 320 εκ Ευρώ το οποίο έχει καταταχθεί στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και υπάρχει διαπραγμάτευση της εταιρίας και των πιστωτριών τραπεζών. Η είσοδος του ΟΤΕ στο παιγνίδι αλλάζει στην κυριολεξία τα δεδομένα και αναγκάζει να κινηθούν και οι λοιποί μέτοχοι. Γιατί τυχόν μετοχοποίηση των δανείων κατά ένα μέρος και ανάληψη των υπολοίπων από τον ΟΤΕ ουσιαστικά φέρνει σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους μετόχους καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν με χαμηλά ποσοστά και να χάσουν τον έλεγχο της εταιρίας.
Πάντως το γεγονός ότι η Forthnet έγινε πολύφερνη νύφη δεν είναι άσχετο της καλής δουλειάς που έχει κάνει η διοίκηση την μπαγκέτα του Παπαδόπουλου. Και αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2014, καθώς η Forthnet εμφάνισε αύξηση εσόδων λιανικής, την πρώτη μετά από 8 τρίμηνα. Την ίδια στιγμή τα πακέτα υπηρεσιών Nova 3Play διατήρησαν τη δυναμική τους (ιδιαίτερα απέναντι στην επίθεση του ΟΤΕ-TV), με τις συνδρομές στα τέλη Μαρτίου να φτάνουν τον αριθμό ρεκόρ των 1.145.948, που είναι και ο μεγαλύτερος ιστορικά για την εταιρεία. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε νέο ρεκόρ στους συνδρομητές Pay TV με 480.000 συνδέσεις, ενώ το μερίδιο αγοράς σε νέους συνδρομητές LLU έφτασε στο 83,9%, και το μερίδιο αγοράς σε συνδρομητές LLU στο 32,3%.
Και αυτό ήταν που κινητοποίησε Vodafone-Wind όπου υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Vodafone αποκτά δικαίωμα προαίρεσης (option) για να αγοράσει τμήμα του ποσοστού 32,26% που ελέγχει σήμερα η Wind στη Forthnet μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο περίπλοκο περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών μαζί και με την είσοδο στο παιγνίδι του ΟΤΕ; Πυροδοτεί ανοικτά πλέον τα σενάρια για στενότερη συνεργασία των δύο «κινητων» που είχε εγκαινιαστεί πέρυσι, με την κοινή εταιρία Victus για τη διαχείριση των δικτύων ως αντίπαλο δέος του ΟΤΕ. Εάν σε αυτό το περιβάλλον προστεθούν οι πληροφορίες για ...μακρά αναμονή στην υπόθεση της HoL, τότε η νέα σύμπραξη των «γαλάζιων» με τους «κόκκινους» αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του ΟΤΕ για την Forthnet, ο κ. Τσαμάζ, δήλωσε- στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ:

«Οι τηλεπικοινωνίες είναι μία δυναμική αγορά που αλλάζει συνεχώς. Προφανώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δε θα κάναμε τη δουλειά μας σωστά εάν δεν διερευνούσαμε και δεν αξιολογούσαμε όλες τις εξελίξεις στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Κάνουμε επαφές για να δούμε και να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι εξελίξεις αυτές για εμάς αλλά και για την ευρύτερη ελληνική αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ