Αυτοί είναι οι εργασιακοί παράδεισοι στην Ελλάδα το 2014

 Αυτοί είναι οι εργασιακοί παράδεισοι στην Ελλάδα το 2014
Τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα ανέδειξε το Great Place to Work Institute Hellas ολοκληρώνοντας για 12η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα «Best Workplaces».


Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίνονται φέτος 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
Ειδικότερα, οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2014 είναι οι εξής:
Δέκα «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω: Mondelez BU Greece, Pfizer Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Nestle Hellas, PepsiCo- Tasty Foods, Schneider Electric, ΜΗΤΕΡΑ, Β. Καυκάς ΑΕ, DIXONS South-East Europe (Κωτσόβολος).
Δέκα (10) «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους: JTI, XEROX Hellas, Microsoft Hellas, MARS Hellas, DIAGEO Hellas, Amgen Hellas, Barilla Hellas, Roche Hellas, Genesis Pharma, Data Communication.
Τέσσερις (4) «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους: SAS Institute, Hellas Direct, Edenred, Royal Canin Hellas.
Η αξιολόγηση των εταιρειών στο πλαίσιο της έρευνας Best Workplaces ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Συνολικά συμμετείχαν 54 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 10.959.
Το Great Place to Work για να διαμορφώσει τη λίστα των Best Workplaces στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες εθνικές λίστες σε περισσότερες από 45 χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και το ερωτηματολόγιο Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ