Ποια ελληνική εταιρία θα πουλήσει κινητά και tablets… στους Κινέζους

Ποια ελληνική εταιρία θα πουλήσει κινητά και tablets… στους Κινέζους
Την στιγμή που η ελληνική βιομηχανία περνά δύσκολες ώρες, με τον τζίρο αλλά και τον αριθμό των παραγγελιών να βαίνουν συνεχώς μειούμενες, υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που όχι μόνο πάνε καλά στο εσωτερικό αλλά σχεδιάζουν να εισέλθουν και σε νέες ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού.


Η ΜLS, η ελληνική εταιρία των συστημάτων πλοήγησης, των κινητών αλλά και τον tablets έχει δεχθεί σοβαρές προτάσεις σε διάφορες αγορές του εξωτερικού τις οποίες εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ι, Καματάκης «Η πρόταση MLS με κινητά και tablets που είναι Talk& είναι όπως έχει αρχίσει να φαίνεται ιδιαιτέρα ελκυστική για εταιρείες του εξωτερικού».Η ΜLS, η ελληνική εταιρία των συστημάτων πλοήγησης, των κινητών αλλά και τον tablets έχει δεχθεί σοβαρές προτάσεις σε διάφορες αγορές του εξωτερικού τις οποίες εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ι, Καματάκης «Η πρόταση MLS με κινητά και tablets που είναι Talk& είναι όπως έχει αρχίσει να φαίνεται ιδιαιτέρα ελκυστική για εταιρείες του εξωτερικού».
Ηδη η ελληνική εταιρία από το 2011 μέχρι σήμερα έχει εισέλθει στην αγορά της Τουρκίας, της Χιλής, του Μαρόκου, της, Νιγηρίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και της Κύπρου. Το 2012 η εταιρεία επέκτεινε τις εμπορικές της δραστηριότητες στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας λανσάροντας το πρώτο ελληνικό Android smartphone MLS iQTalk®. Τον Ιανουάριο του 2014 λάνσαρε το τελευταίο της τηλέφωνο, το MLS iQTalk Silk® το οποίο παρέχει τη μοναδική δυνατότητα στο χρήστη να το κλειδώνει και να το ξεκλειδώνει μόνο με τη φωνή του. Με το νέο Talk&Lock®, ο χρήστης αποθηκεύει απλά την εντολή που επιθυμεί, και κάθε φορά που θέλει να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του, την προφέρει και εκείνο ανοίγει για αυτόν.
Το 2013 η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητες της στην αγορά των tablets, λανσάροντας το πρώτο ελληνικό tablet με λειτουργικό σύστημα Android, το MLS iQTab®.

Nα σημειωθεί ο μκύκλος εργασιών της MLS για το 2013 αυξήθηκε κατά 22% και διαμορφώθηκε στα 9,09 εκατ. ευρώ το 21013 από 7,47 εκατ. ευρώ το 2012. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2013 κατέγραψαν αύξηση 12% (5,57 εκατ. ευρώ έναντι 4,95 εκατ. ευρώ το 2012).
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 1,17 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24%, έναντι κερδών 0,94 εκατ. ευρώ του 2012. Η καθαρή θέση της εταιρείας στις 31.12.2013 ήταν 19,46 εκατ. ευρώ, σαφώς βελτιωμένη από τα 17,67 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική αναμένεται να είναι η πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας και για το 2014 καθώς η διοίκηση προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί άνω των 11 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους άνω των 1,7 εκατ. ευρώ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ