Μεγάλη εξαγορά στον κλάδο των σούπερμάρκετ -Ποιόν αγοράζει ο Μαρινόπουλος

Μεγάλη εξαγορά στον κλάδο των σούπερμάρκετ -Ποιόν αγοράζει ο Μαρινόπουλος
Στον Μαρινόπουλο, δια μέσου της βορειοελλαδικής εταιρείας «Karipidis Bros», περνά σ η αλυσίδα «Αρβανιτίδης», μίας από τις δέκα μεγαλύτερες λιανεμπορικής αλυσίδες πανελλαδικά.

Η σχετική συμφωνία αφορά στο σύνολο του δικτύου των 149 καταστημάτων της Αρβανιτίδης Α.Ε., το οποίο πλέον θα λειτουργεί υπό καθεστώς δικαιόχρησης, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.
Σε ό,τι αφορά την αποθήκη που λειτουργεί η «Αρβανιτίδης Α.Ε.» στη Βέροια, εφεξής θα τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία της «Μαρινόπουλος» με την «Αρβανιτίδης Α.Ε.» γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η πρώτη για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη λιανική και την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά με τη λειτουργία του μεγαλύτερου λιανεμπορικού δικτύου στην Ελλάδα. Μέσω της «Αρβανιτίδης Α.Ε.», η «Μαρινόπουλος» ισχυροποιεί γεωγραφικά τη θέση της στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και εκτιμά ότι θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της.
Να σημειωθεί ότι η «Μαρινόπουλος» από την περιοχή της Λάρισας και πάνω διαθέτει ήδη δίκτυο 171 καταστημάτων, εκ των οποίων 147 είναι εταιρικά και 24 franchise. Η «Karipidis Bros», η οποία έχει έδρα στη Νάουσα της Ημαθίας, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξύλινων παλετών και στην κατασκευή εξειδικευμένων, ξύλινων μέσων συσκευασίας για τη βιομηχανία, ενώ έχει διεισδύσει και στην παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων.
Η «Karipidis Bros», η οποία έχει έδρα στη Νάουσα της Ημαθίας, απέκτησε τα 150 εν λειτουργία καταστήματα της «Αρβανιτίδης» (η αλυσίδα είχε τζίρο το 2011 πάνω από 220 εκατ. ευρώ), στα οποία θα προστεθούν ακόμη 20 σημεία πώλησης σε βάθος χρόνου, ενώ θα διατηρηθούν στις θέσεις τους οι σχεδόν 1.500 εργαζόμενοι της αλυσίδας.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες η «Karipidis Bros» θα προχωρήσει στη σταδιακή εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται αποδοχές τουλάχιστον 4 μηνών και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν στραφεί και δικαστικά κατά της διοίκησης της «Αρβανιτίδης». Παράλληλα, η νέα διοίκηση θα διευθετήσει και άλλες οφειλές της «Αρβανιτίδης» πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ, τόσο απέναντι σε ασφαλιστικά ταμεία (πάνω από 20 εκατ. ευρώ), όσο και απέναντι στην εφορία.
Η Karipidis Bros δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξύλινων παλετών και στην κατασκευή εξειδικευμένων, ξύλινων μέσων συσκευασίας, ενώ έχει διεισδύσει και στην παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ