Ελληνας εφοπλιστής καταγγέλεται ότι «έστησε» πειρατεία σε πλοίο του

Ελληνας εφοπλιστής καταγγέλεται ότι «έστησε» πειρατεία σε πλοίο του
Η αναφερόμενη πειρατεία στο τάνκερ ιδιοκτησίας της Dynacom Tankers

Management Ltd που ανήκει στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίουμεθοδεύτηκε από το πλήρωμα και την ιδιοκτησία του πλοίου υποστηρίζει το πολεμικό ναυτικό της Αγκόλας όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg. Σε δήλωσή ο εκπρόσωπος του ναυτικού της Αγκόλας Captain Augusto Alfredo Lourenco αναφέρει ότι «το πλήρωμα του πλοίου συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη. Δεν υπήρξε καμία πειρατεία, αυτοί έκαναν προσομοίωση».


Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «Ενώ το πλοίο αναμενόταν να πιστοποιηθεί για να ξεφορτώσει ντίζελ στην Λουάντα (σ.σ. πρωτεύουσα της Αγκόλας) συνδέθηκε με το ρυμουλκό πλοίο Gare. Το πλήρωμα του τάνκερ αποσυνέδεσε το σύστημα επικοινωνιών και κινήθηκε προς Νιγηρία μαζί με το ρυμουλκό. Το τάνκερ βρέθηκε άδειο (από πετρέλαιο) στη Νιγηρία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Κεράλα μεταφέροντας 60.000 μετρικούς τόνους ντίζελ είχε υπογράψει σύμβαση με την κρατική εταιρία της Αγκόλα Sonangol, η οποία ανέφερε απώλεια επαφής με τον ασύρματο του πλοίου στις 19 Ιανουαρίου, πιστεύοντας αρχικά ότι το πλοίο έπεσε θύμα πειρατείας.
Πάντως σε ανακοίνωσή της η Dynacom αναφέρει ότι «Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Αγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ