Δικαιώθηκαν οι 11 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα -Το δικαστήριο αποφάσισε την επιστροφή τους στην εργασία

Δικαιώθηκαν οι 11 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα -Το δικαστήριο αποφάσισε την επιστροφή τους στην εργασία
Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο της Ξάνθης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα  και η οποία είχε συζητηθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Η δικαστική απόφαση επιβάλλει την επιστροφή στην εργασία των 11 εργαζομένων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι εργαζομένοι, με βάση τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου επιστρέφουν στα ίδια καθήκοντα, αυτή τη φορά ως υπαλληλοι της ΣΕΚΑΠ, όπου και απασχολούνταν και όχι της Bio όπου ανήκαν, ενώ μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, επιβάλλεται να πληρώνονται με το μισθό που είχαν πριν την διαθεσιμότητά τους. Παράλληλα, δεν έκανε δεκτό –για τυπικούς λόγους- το ίδιο αίτημα για τους 3 απολυμένους της ίδιας υπόθεσης, η περίπτωση των οποίων θα συζητηθεί στις 19 Δεκεβρίου.
Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη που με την πρόσφατη απόφασή της, αυτή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης ΔΙΚΑΙΩΣΕ τους έντεκα συναδέλφους μας, που είχαν προσφύγει σε αυτήν, αναφέροντας ότι είναι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, και όχι της ΒΙΟ και ότι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Επιτέλους τόσο οι συνάδελφοί μας αυτοί όσο και οι οικογένειές τους που δοκιμάστηκαν με άδικο τρόπο ψυχικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώθηκαν όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους που όλο αυτό το χρονικό διάστημα (ανεξάρτητα εάν υπέγραψαν ή όχι ατομικές συμβάσεις) υποστήριζαν τις θέσεις τους και αυτούς αλλά και τους απολυμένους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ