Επ. Ανταγωνισμού: «Ναι» στην εξαγορά Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ΙΕΚ ΑΚΜΗ από την BC Partners

Επ. Ανταγωνισμού: «Ναι» στην εξαγορά Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ΙΕΚ ΑΚΜΗ από την BC Partners

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του ΙΕΚ Ακμή και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από την BC Partners. Ειδικότερα στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής σε Ολομέλεια, κρίθηκε ότι η συγκέντρωση ελέγχου από την BC Partners δεν έχει οριζόντια ούτε κάθετη διάσταση και δεν προκαλεί αξιοσημείωτες συσπειρωτικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η BC Partners αποτελεί εταιρία παροχής συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών σε επενδυτικά κεφάλαια και ανήκει στον όμιλο BC Partners Holdings Limited, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πληθώρα τομέων της οικονομίας, μεταξύ άλλων της τηλεφωνίας, ευρυζωνικών υπηρεσιών, ανάπτυξης λογισμικού, εστίασης, φαρμακευτικών προϊόντων και παροχής προϊόντων και υπηρεσιών για κατοικίδια. Οι επιχειρήσεις-στόχοι δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης.

Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση ετερογενών δραστηριοτήτων δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Σημειώνεται πως ο όμιλος μετρώντας 40 χρόνια από την ίδρυσή του διαχειρίζεται ένα δίκτυο 27 εκπαιδευτηρίων και υποκαταστημάτων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Παρέχει εκπαίδευση σε περίπου 22.000 φοιτητές σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών και επαγγελματικών κλάδων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία είναι η δεύτερη επένδυση της BC Partners GR Investment LP (BCPGR), του ειδικού επενδυτικού βραχίονα της BC Partners που επιδιώκει να επενδύει και να υποστηρίζει εταιρείες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα. Τα τελευταία 16 χρόνια, μέσω των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η BC Partners, έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στις Pharmathen, Pet City, Wind και Nova (για την οποία έχουν δεσμευτεί 2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ