Οι μνηστήρες της Αττικής Οδού, η κινητικότητα της ΑΒΑΞ και οι προβλέψεις Μητσοτάκη

Οι μνηστήρες της Αττικής Οδού, η κινητικότητα της ΑΒΑΞ και οι προβλέψεις Μητσοτάκη

Μία μέρα ήταν κλειστά τα χρηματιστήρια σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και βρήκαν ευκαιρία 2-3 εγχώριοι θεσμικοί να ρευστοποιήσουν μέρος θέσεων τους στα τραπεζικά χαρτιά.

Δύο τινά ξεχώρισαν στο πολιτικό πεδίο χθες. Την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (MEGA) πως "...στη Βουλή θα μπουν μάλλον και άλλα κόμματα..." με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ζητούμενο ποσοστό αδυναμίας. Το fpress φρόντισε από χθες να σας κάνει πολύ πιο εύκολους τους υπολογισμούς σας, για όλα τα ενδεχόμενα. Το έτερο αφορά στο black out της Τράπεζας Θεμάτων, με συνέπεια την εύλογη αγανάκτηση μαθητών και γονέων. Ηταν και η πρώτη-ουσιαστική αφορμή- για να "πατήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που "καίει" χιλιάδες οικογένειες. Η καλύτερη "πάσα" για την Πόπη Τσαπανίδου να αντεπιτεθεί.

Μία μέρα ήταν κλειστά τα χρηματιστήρια σε Νέα Υόρκη και Λονδίνοκαι βρήκαν ευκαιρία 2-3 εγχώριοι θεσμικοί να ρευστοποιήσουν μέρος θέσεων τους στα τραπεζικά χαρτιά. Ελλείψει ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος ο τραπεζικός κλάδος διόρθωσε στην έναρξη της συνεδρίασης-λογικό και αναμενόμενο μετά το μίνι ράλι με 15%- καθώς αύριο Τετάρτη κλείνουν μήνας και 5μηνο. Για δεύτερη σερί συνεδρίαση υπεραπέδωσαν τα blue chips έναντι των τραπεζικών, για δεύτερη συνεχόμενη τα mid caps έχουν καλύτερη απόδοση των blue chips.

Motor Oil: ανακοινώνει σήμερα μεγέθη 3μηνου-αύριο η ενημέρωση επενδυτών/αναλυτών- με την διοίκηση να υλοποιεί μεθοδικά τον σχεδιασμό "επικοινωνίας" με τους ξένους. Δεν είναι τυχαίο πως, προηγήθηκε η ανακοίνωση της συμφωνίας για την απόκτηση του 75% της Unagi, ένα deal που ισχυροποιεί τις σχέσεις του Ομίλου με την ΔΕΗ. Οι 2 πλευρές συνεργάζονται και στον τομέα του "πράσινου υδρογόνου" με την Hellenic Hydrogen. Θυμίζω πως, η Motor Oil συμμετέχει με 51% και με 49% η ΔΕΗ. Προς νέο ιστορικό υψηλό χθες το "χαρτί", στα 23,94 ευρώ.

Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στη μετοχή της AEGEAN, έως τα 9,64 ευρώ ανέβηκαν οι αγοραστές, όλο και πιο κοντά στο ένα δισ. η αποτίμηση της εισηγμένης. Φημολογείται (αλλά δεν επιβεβαιώνεται) πως πρόταση για το ενδεχόμενο εισαγωγής της SKY Express έχει γίνει στον Γιάννη Γρύλο. Η εταιρεία πηγαίνει καλά, νέα αεροσκάφη προστίθενται στον στόλο, το δίκτυο εξωτερικού διευρύνεται, περισσότερα κεφάλαια απαιτούνται.

Ημέρα κρίσεως για την Intralot σήμερα, ανακοινώνει μεγέθη 3μηνου. Η αγορά περιμένει τις ενέργειες για την άρση της επιτήρησης. Τα ίδια κεφάλαια θα "δείξουν" εάν καλώς αναμένει.

Eκανε την έκπληξη ο AVAX για τα mid caps. Η πληροφορία πως ο γαλλικός κολοσσός Meridiam θα συμμετάσχει στο σχήμα ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- AVAX για τον διαγωνισμό της "Αττικής Οδού" ...απογείωσε το χαρτί. Εως τα 1,058 νέο υψηλό έτους, με αυξημένες συναλλαγές. Στην θέση της επίσης γαλλικής Ardian η ισχυρότερη (και κεφαλαιακά ) Meridiam ξανά δίνει το πλεονέκτημα στον υφιστάμενο διαχειριστή του "χρυσοφόρου" οδικού άξονα. Η πρότερη ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών (ήταν χθες 29 Μαϊου) έχει μετατεθεί για τις 10 Ιουλίου, οπότε- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα έχει προκύψει νέα κυβέρνηση, θα έχει αναλάβει ο νέος υπ.ΕΧΩΔΕ.

Γεμάτο το ημερολόγιο σήμερα Τρίτη, με γενικές συνελεύσεις μετοχών των Viohalco, Cenergy Holdings, EpsiloNet και Ideal Holdings. Νέο ιστορικό υψηλό για την τελευταία, έως τα 5,04 ευρώ στην χθεσινή συνεδρίαση. Με την γ.σ της Mytilineos ξεκινά ο Ιούνιος, με αποτίμηση 4,175 δισ. η εταιρεία. Δεν θα συνιστούσε έκπληξη εάν ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος αναφερόταν (μεταξύ άλλων) στην προοπτική εισαγωγής στο City, στον FTSE100. AustriaCard: καιρός ήταν. Πληροφορική: δυνατά ο κλάδος, θα είναι hot και το 2023. Αυτό "δείχνει" το τελευταίο ράλι των Profile, Qual.

Αργία χθες σε Wall Street και City, στο μισό ο τζίρος στην Φρανκφούρτη. Αύριο Τετάρτη η τελική συμφωνία (υπογραφές) Δημοκρατικών- Ρεπουμπλικάνων για το ζήτημα του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ.

Σε πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο προχωρά ο Πέδρο Σάντσεθ, μετά την βαριά ήττα για το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής (28/5).

Μεγάλος νικητής το Λαϊκό Κόμμα της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυρίαρχος ο Ρ.Τ Ερντογάν στην (εξ' ανατολών ) γείτονα, θετικό/αρνητικό θα δείξει, πάντως το νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα είναι μία ένδειξη της δυσχερούς θέσης (στα οικονομικά) του Τούρκου ηγέτη.

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ