Η Mattel δημιούργησε την πρώτη Barbie με σύνδρομο Down

Η Mattel δημιούργησε την πρώτη Barbie με σύνδρομο Down

Συνεργάστηκε με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατασκευή της κούκλας

 

 

Την πρώτη της Barbie με σύνδρομο Down παρουσίασε η κατασκευάστρια παιχνιδιών Mattel σε μια προσπάθεια να κάνει τη διάσημη σειρά κούκλων της πιο περιεκτική.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Mattel είπε ότι συνεργάστηκε με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατασκευή της κούκλας, η οποία έχει πιο κοντό πλαίσιο και μακρύτερο κορμό από τις άλλες Barbies της.

Το πρόσωπο της νέας κούκλας έχει επίσης πιο στρογγυλό σχήμα, μάτια σε σχήμα αμυγδάλου, μικρότερα αυτιά και επίπεδη ρινική γέφυρα.

«Οι παλάμες της κούκλας περιλαμβάνουν ακόμη και μια γραμμή, ένα χαρακτηριστικό που συχνά συνδέεται με άτομα με σύνδρομο Down», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mattel.

Η κούκλα είναι ντυμένη με ένα φόρεμα με φουσκωτά μανίκια διακοσμημένο με πεταλούδες και λουλούδια σε κίτρινο και μπλε - χρώματα που συνδέονται με την επίγνωση του συνδρόμου Down.

Φοράει ένα ροζ κολιέ με τρία ανοδικά σιρίτια που αντιπροσωπεύουν τα τρία αντίγραφα του 21ου χρωμοσώματος καθώς και ροζ ορθωτικά ποδιών στον αστράγαλο, ανεφερε η Mattel.


«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε σε όλα τα παιδιά να δουν τον εαυτό τους στη Barbie, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που δεν μοιάζουν με τον εαυτό τους», δήλωσε η Lisa McKnight, Executive Vice President και Global Head of Barbie & Dolls, Mattel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ