Υπηρεσία μίας στάσης για τις επενδύσεις σε AΠΕ

Υπηρεσία μίας στάσης για τις επενδύσεις σε AΠΕ

Tο νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τρίτη, περιλαμβάνει το πρώτο πακέτο ρυθμίσεων για διευκόλυνση των "πράσινων" επενδύσεων

Σε υπηρεσία μίας στάσης για την εξυπηρέτηση των επενδυτών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετατρέπεται ο ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης), εταιρεία που διαχειρίζεται τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ.

Η δραστηριοποίηση του ΔΑΠΕΕΠ στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για διευκόλυνση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές που είναι αναγκαίες για να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προβλέπει η νομοθεσία.

Tο νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τρίτη, περιλαμβάνει το πρώτο πακέτο ρυθμίσεων για διευκόλυνση των "πράσινων" επενδύσεων με διατάξεις με τις οποίες:

- Δίνεται η δυνατότητα ταχύτερης υλοποίησης έργων ΑΠΕ χωρίς την αναγκαιότητα επιλογής τους μέσω δημοπρασιών της ΡΑΕ και χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών μέσω του ΕΤΜΕΑΡ.

- Επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι ποσοστού 1%.

- Δίνεται διέξοδος σε πολύ μεγάλα έργα, ισχύος πάνω από 250 MW, τα οποία θα προχωρούν με διαδικασία έγκρισης από την γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ