Και επίσημα προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Castello Bibelli

Και επίσημα προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Castello Bibelli
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το ιστορικό ακίνητο του Castello Bibelli από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ειδικότερα, το Ταμείο απηύθυνε σήμερα πρόκληση υποβολής προσφοράς, με σκοπό την αξιοποίηση μιας έκτασης 77.019 τ.μ., στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα», στη νοτιανατολική πλευρά της Κέρκυρας, 14 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και 16 χλμ. από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση, ενώ τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους, έως τις 26 Οκτωβρίου 2017.Το ακίνητο περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο «Castello» (1 .968,25 τ.μ.) και τέσσερα βοηθητικά κτίρια (457,44 τ.μ.). Το "Castello" και δύο βοηθητικά κτίρια έχουν χαρακτηρισθεί ως μνημεία. Το Castello, νεογοτθικού ρυθμού κτίριο χτισμένο το 1900, ήταν η εξοχική κατοικία του Ιταλού ναυάρχου Bibelli έως το 1940 και η τελευταία του χρήση ήταν ως πολυτελές ξενοδοχείο (1957-1 982).

Το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο ‘’CASTELLO’’ συνολικού δομημένου εμβαδού 1.968 μ2 (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτήριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457 μ2. Κτίστηκε στις αρχές του αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μιμπέλλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση και η συνολική αξιοποιήσιμη έκτασή του ανέρχεται σε 77 στρ.

Αυτό το υψηλού επιπέδου ακίνητο προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών (Boutique Hotel) εναρμονισμένης με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του ακινήτου σύμφωνα με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς, καθώς και ανάδειξη και χρησιμοποίηση του κεντρικού κτιρίου "CASTELLO" (Lobby, συνεδριακοί χώροι, αναψυχή, χώροι συνάθροισης κοινού, βοηθητικοί χώροι).
Ταυτόχρονα προτείνεται η τουριστική αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου όπως η δημιουργία επισκέψιμων περιπάτων εντός του ακινήτου και υπαίθριων καφέ – εστιατορίων.

Η απόσταση του ακινήτου είναι 14 χλμ. περίπου από την πόλη της Κέρκυρας. Βρίσκεται 500μ. περίπου από το χωριό Κάτω Κορακιάνα, 1.500μ. περίπου από την γνωστή παραλία της Δασσιάς, απέχει 6χλμ. περίπου από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και 16χλμ. περίπου από τον διεθνή Αερολιμένα Κερκύρας «Ιωάννης Καποδίστριας».
Η ευρύτερη περιοχή του εξεταζόμενου ακινήτου αποτελεί μια από τις πιο τουριστικά ανεπτυγμένες αλλά και ομορφότερες περιοχές της Κέρκυρας. Διαθέτει καταπράσινους λόφους όμορφες παραλίες, υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες αλλά και βραβευμένα εστιατόρια με χρυσούς σκούφους (π.χ Etrusco). Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα με την πόλη της Κέρκυρας (14χλμ. περίπου) και το καλό της παραλιακό οδικό της δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ