Πράσινο φως από το υπουργείο Υποδομών για επενδύσεις ύψους 8,5 εκατ.

Πράσινο φως από το υπουργείο Υποδομών για επενδύσεις ύψους 8,5 εκατ.
Κονδύλια συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα Δράμας, Λαμίας και Αλεξανδρούπολης, εγκρίθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη.

Η έγκριση αυτή επιτρέπει στον ΟΣΕ να προχωρήσει στην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης των εργολαβιών συντήρησης και επισκευής του δικτύου ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που αναγγέλθηκε από τη Διοίκηση για τη γραμμή Δράμα - Κομοτηνή και αφορά την επαναλειτουργία της γραμμής που έχει διακοπεί σε περίπου έξι μήνες.

Ο λόγος της διακοπής ήταν η βελτίωση, συντήρηση και ανάταξη τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Νικηφόρου και Τοξοτών Ξάνθης. Το συνολικό ποσό του έργου από τη μελέτη αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ (3372Β, 19.10.2016) με το οποίο επανιδρύθηκαν τα Τμήματα Επιθεώρησης και Συντήρησης Γραμμής του Βόλου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης του ΟΣΕ με σκοπό την αποκατάσταση των συνεπειών της άσκοπης και άδικης παλαιότερης σχετικής απόφασης, η οποία προκάλεσε σημαντικές δυσλειτουργίες στον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ