Ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών φέρνει επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών φέρνει επενδύσεις στην Ελλάδα
«Ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών συνεχίζει να αυξάνει τις επενδύσεις του στην Ελλάδα» τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της Infocom.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε, «οι επενδύσεις, το πρώτο εξάμηνο του έτους, αυξήθηκαν κατά +33,4% έναντι της ίδιας περιόδου το 2015, παρά το δυσμενές περιβάλλον, το οποίο εξισορροπείται εν μέρει από την αύξηση της παραγωγικότητας του κλάδου και τη συνεχή βελτιστοποίηση των εσωτερικών λειτουργιών του, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τα 187 εκατ. ευρώ».

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του κλάδου, ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «ο κλάδος επενδύει το 21% των εσόδων από υπηρεσίες και το 54% του EBITDA κατά μέσο όρο, τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα. Ο κλάδος δημιουργεί σύγχρονες υποδομές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Τα δίκτυα 4G βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμασης: εξαπλώνονται ανά την Ελλάδα, ενώ τα δίκτυα 5G βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, με στόχο το 2025». «Ο μετασχηματισμός της οικονομίας απαιτεί συνεργατικό μοντέλο λειτουργίας της οικονομίας», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο εκσυγχρονισμός στα δίκτυα κινητής και σταθερής και στα συγκλίνοντα δίκτυα πρέπει να πάει μαζί με τον εκσυγχρονισμό στα δίκτυα ενέργειας, φυσικού αερίου, ύδρευσης.

«Οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς συμβάλλουν», όπως είπε ο κ. Στεφανόπουλος, «στην αύξηση του ΑΕΠ και των δημοσίων εσόδων (+2,2% αύξηση στο ΑΕΠ ή 4,49 δισ. ευρώ, +2,06 δισ. ευρώ αύξηση στα δημόσια έσοδα έως το 2020, αν η Ελλάδα συγκλίνει στη χρήση δεδομένων με την ΕΕ)».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη δημιοργία Θερμοκοιτίδας με τη συνεργασία ΕΕΚΤ-ΕΜΠ-Industry Disruptors-GameChangers, υπό την αιγίδα του ΥΠΟΜΕΔΙ, είπε ότι Κόμβος ΕΠΙ.νοώ του ΕΜΠ αναλαμβάνει τη λειτουργία του προγράμματος και θα παράσχει τεχνογνωσία, εξειδικευμένους επιστήμονες, εξοπλισμό και το εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων του, που θα υποστηρίξει ενεργά το εγχείρημα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Industry Disruptors Game Changers, αντλώντας από τη διεθνή εμπειρία και συνεργασίες του και τις βέλτιστες παγκόσμιες πρακτικές, θα συμβάλει στην εκπαίδευση, την ανάδειξη, τη χρηματοδότηση και την προβολή των νέων startups στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΕΚΤ αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του προγράμματος και την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχημάτων σε θέματα σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και λειτουργίας της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ