Ποια εταιρία επενδύει 16 εκατ. στην Ελλάδα και γιατί

Ποια εταιρία επενδύει 16 εκατ. στην Ελλάδα και γιατί
Στο στάδιο υλοποίησης εισέρχεται η νέα επένδυση του εισηγμένου ομίλου Καράτζη, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου, πέντε αστέρων, ξενοδοχείου στη Χερσόνησο της Κρήτης.


Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας, παρακείµενης στο υφιστάµενο ξενοδοχείο της εταιρείας Nana Beach σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου, ανατολικά του Ηρακλείου. Η νέα µονάδα θα διαθέτει 127 δωµάτια (260 κλίνες) και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, κατά τη λειτουργία της θα δηµιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας.

Η κατασκευή του συγκροτήματος εκτιμάται πως θα αποπερατωθεί εντός διετίας. Η επένδυση είναι της τάξης των 16 εκατ. ευρώ, µε το ποσό της ενίσχυσης μέσω του επενδυτικού νόμου που θα λάβει να ανέρχεται σε 4,43 εκατ. ευρώ.

Η "Καράτζη" διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και σε έτερο σημείο της Κρήτης, όπου είχε αναφερθεί πως σχεδιαζόταν ακόμη μια επένδυση. Η θυγατρική της ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε. κατέχει 13 εκτάρια παραθαλάσσιας γης στην Ιεράπετρα, στο νομό Λασιθίου, όπου μελλοντικά σχεδιάζει να κατασκευάσει πολυτελές θέρετρο 700 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου.

Αύξηση δυναμικότητας

Πέραν του ξενοδοχειακού κλάδου, η Καράτζης στο σκέλος της βιομηχανικής της δραστηριότητας πρόσφατα υλοποίησε μια ακόμη επένδυση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αγορά νέου µηχανολογικού εξοπλισµού στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, η οποία αυξάνει τη δυναµικότητα του εργοστασίου κατά 10%.

Επίσης, προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής µε την επωνυµία "KARATZIS SRL" και έδρα το Brasov της Ρουµανίας, με αντικείµενο τη παραγωγή και εµπορία διχτυών συσκευασίας αγροτικών προϊόντων. Μέσα στο 2017 αναµένεται να ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραµµα της θυγατρικής, προϋπολογισµού 3 εκατ. ευρώ.

Η δραστηριότητα του ομίλου Καράτζη εκτείνεται από τον βιομηχανικό τομέα παραγωγής δικτύων υλικών συσκευασίας, μέχρι τα ξενοδοχεία και τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι ενοποιηµένες πωλήσεις ανήλθαν σε 43,4 εκατ.ευρώ, έναντι 38,5 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και τα EBITDA σε 10 εκατ.ευρώ, έναντι 9,2 εκατ.ευρώ. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας διαμορφώθηκε μόλις σε 16,2 εκατ.ευρώ.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ