Πέφτουν και πάλι οι τιμές του πετρελαίου

Πέφτουν και πάλι οι τιμές του πετρελαίου
Απώλειες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών στοιχείων από την Κίνα. Παράλληλα επέστρεψαν οι φόβοι για την υπερπαραγωγή, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μετριαστεί.

Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο ΡΜΙ μεταποίησης υποχώρησε στις 49,4 μονάδες από τις 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, παρουσιάζοντας συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα, το οποίο ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων για 49,6 μονάδες, με βάση δημοσκόπηση οικονομολόγων στη The Wall Street Journal.

"Η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ισχυρές προκλήσεις. Η Κίνα ακόμη χρειάζεται επιθετική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσει αυτή την εξασθένιση", αναφέρει ο οικονομολόγος της Commerzbank, Zhou Hao.

Στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου υποχωρεί κατά 73 σεντς ή 2,17%, στα 32,89 δολ. το βαρέλι.

Το αργό Brent, παραδόσεως Απριλίου, σημειώνει πτώση 68 σεντς ή 1,89%, στα 35,31 δολ. το βαρέλι, στο ICE Futures του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ