Το πετρέλαιο «βυθίζει» κι άλλο το ρούβλι

Το πετρέλαιο «βυθίζει» κι άλλο το ρούβλι
Νέα υποχώρηση καταγράφει σήμερα το ρώσικο νόμισμα έναντι του δολαρίου, ασκώντας πίεση στις ρωσικές αρχές για να αναλάβουν δράση.

Λίγο μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Μόσχας, το ρούβλι υποχωρούσε κατά σχεδόν 3% έναντι του δολαρίου, η ισοτιμία του οποίου ξεπέρασε τα 84 ρούβλια, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Το ρωσικό νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 12% από τις αρχές του έτους. Η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε το όριο των 92 ρουβλίων για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι το ρούβλι δέχεται πιέσεις καθώς η ρωσική οικονομία δοκιμάζεται από την καταβαράθρωση του πετρελαίου, η τιμή του οποίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών καθώς η υπερπροσφορά «πνίγει» την αγορά.

Εντομεταξύ στην Κίνα τα χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση περίπου 3% έπειτα από μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα.

Ο δείκτης CSI300 για τις μεγαλύτερες εισηγμένες μετοχές στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σεντζέν κατέγραψε πτώση 2,9% και διαμορφώθηκε στις 3.081,35 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 3,2% για να κλείσει στις 2.880,48 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ