Μεγαλοεπενδυτής πλουσιότερος από ελληνικές τράπεζες

Μεγαλοεπενδυτής πλουσιότερος από ελληνικές τράπεζες
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Πόλσον επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες πριν ένα χρόνο και σήμερα

οι επενδύσεις του αυτές αποδεικνύονται ιδιαίτερα κερδοφόρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με το Reuters, έδωσαν ώθηση στα κέρδη του Recovery Fund του Πόλσον στο α' τρίμηνο του 2014, ενώ και οι μελλοντικές αποδόσεις εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας και real estate.

To Recovery Fund LP κέρδισε κατά 5,58% στο α' τρίμηνο του 2014, κυρίως λόγω των υψηλών αποδόσεων σε Αlpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς.

Ο μεγαλοεπενδυτής ο οποίος συμμετέχει και στο χαρτοφυλάκιο της ΕΥΔΑΠ, δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες στην Ευρώπη, καθώς η περιοχή εξέρχεται από τη μακρά κρίση χρέους. Η Paulson & Co σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 22 δισ. δολαρίων, γεγονός που την καθιστά ένα από το μεγαλύτερα «ονόματα» στα hedge funds. Οι ισχυρές αποδόσεις απέφεραν κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων για τον ίδιο τον Πόλσον το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Institutional Investors που παρουσιάζει το πρακτορείο.

Ο Πόλσον είναι επίσης γνωστός για τις μεγάλες του επενδύσεις σε χρυσό, ακόμη και όταν η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δέχεται πιέσεις και όπως δήλωσε, οι ισχυρές τιμές κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του 2014, στήριξαν τις μετοχές τις οποίες έχει στην κατοχή του.

Το Recovery Fund ιδρύθηκε κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης στοχεύει σε επενδύσεις σε τομείς όπως τράπεζες, ξενοδοχεία και real estate, οι οποίοι αναμένεται να αναπτυχθούν καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ