Η τελευταία ευκαιρία της γυναίκας να επιδοτηθεί με 20.000 ευρώ για να ...φτιάξει εταιρία

Η τελευταία ευκαιρία της γυναίκας να επιδοτηθεί με 20.000 ευρώ για να ...φτιάξει εταιρία
Μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους όσες γυναίκες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Μέχρι τώρα τα στοιχεία ειναι απογοητευτικά καθώς από τις 2.444 γυναίκες που μπήκαν στη διαδικασία να διεκδικήσουν την επιδότηση, προς το παρόν, έχει ανταποκριθεί μόνο η μία στις πέντε. 

Το πρόγραμμα, «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», απευθύνεται σε άνεργες, απολυμένες, απειλούμενες από την ανεργία και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, από 18 έως 64 ετών στις Περιφέρειες: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Οι ενισχύσεις δίνονται προκειμένου οι επιτυχούσες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες ύψους από 10.000 - 20.000 ευρώ για διάστημα 18 μηνών και επιπλέον 12.000 ευρώ για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους εφόσον η επιχείρηση προχωρήσει στην πρόσληψη ανέργου.

Μετά από την αύξηση του προϋπολογισμού από 40 σε 77 εκατ. ευρώ που αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 2.444 γυναίκες. Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών άρχισε στις 26 Αυγούστου, ωστόσο μέχρι την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, μόνον οι 447- ήτοι το 19.52% του συνόλου- είχαν υποβάλει τους φακέλους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ