Δύο επιστολές - βόμβα και μια παραίτηση προειδοποιούσαν για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Δύο επιστολές - βόμβα και μια παραίτηση προειδοποιούσαν για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Τι ανέφεραν σε καταγγελία τους εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους 20 μέρες πριν εκτυλιχθεί η τωρινή τραγωδία.

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε η χώρα, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν καταγγείλει σε ανακοίνωσή τους τις επικίνδυνες συνθήκες, 20 μέρες πριν εκτυλιχθεί η τωρινή τραγωδία.

"Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις. Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό" κατήγγειλαν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 07-02-2023.

Στην καταγγελία τους, οι εργαζόμενοι αναφέρονταν σε δύο πρόσφατα ατυχήματα τα οποία όπως σημειώνουν "προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες".

Το κείμενο-καταγγελία:

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Άλλα δύο ατυχήματα τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες. Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό.

Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες. Όπως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Το Υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας Ο Χ Ι ! "έχουν καιρό….κάποια στιγμή θα τελειώσουν".

Η ΡΑΣ επιλεκτικά παρεμβαίνει, αφήνοντας εκτεταμένα κενά και σοβαρές ελλείψεις στο απυρόβλητο. Διάφοροι φορείς, ΟΣΕ και HELLENIC TRAIN αλληλο-μεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει….. Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς φταίει και ο Χατζηπετρής…!!!

Πηγή: TheToc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ