Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού αύριο Σάββατο 19/02

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού αύριο Σάββατο 19/02

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες μόνο και αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Στερεά από 1 έως 17, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στα δυικά τμήματα του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στα ανατολικά τμήματα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως μετά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ.

Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ