Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Αφορμή για αυτή την απόφαση ήταν και το περιστατικό με το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου οι μαθητές προσπάθησαν να βγουν φτιάχνοντας αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία.

Η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Κλειστά τα είναι αύριο τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις Αχαρνές.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αύριο Παρασκευή 15/10/2021 δεν θα λειτουργήσουν. Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου ανακοινώνεται πως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

Το ίδιος και ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει τη διακοπή όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Αχαρνών την 15η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δύσκολη. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί αλλά και το Κέντρο Αρωγή. Επιπλέον το απόγευμα της Πέμπτης 14/10/2021 δεν θα λειτουργήσουν τόσο η Αρωγή όσο και τα εσπερινά σχολεία του Δήμου Αχαρνών.

Για αύριο Παρασκευή (15/10), ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανακοίνωσε ότι «αναστέλλουμε τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, την Παρασκευή 15/10/2021, καθώς και των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων από σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 έως και αύριο Παρασκευή 15/10/2021, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών».

Και ο δήμος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων. Όπως τονίζεται, κλειστά λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Παρασκευή 15/10.

Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, για να προστατευτούν οι μαθητές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της καταιγίδας «Μπάλλος».

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα και όσες σχολικές μονάδες έχουν απογευματινή ή βραδινή βάρδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ