Σώοι οι 18 επιβαίνοντες θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοικτά της Μήλου

Σώοι οι 18 επιβαίνοντες θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοικτά της Μήλου

Μεταξύ των επιβαινόντων, που είναι όλοι Έλληνες, είναι πέντε ανήλικα παιδιά (δύο αγόρια τρία κορίτσια) και τα επτά μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού

Στο κέντρο Υγείας της Μήλου μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι 18 επιβαίνοντες της θαλαμηγού που βυθίστηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Μεταξύ των επιβαινόντων, που είναι όλοι Έλληνες, είναι πέντε ανήλικα παιδιά (δύο αγόρια τρία κορίτσια) και τα επτά μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Η αιτία βύθισης της θαλαμηγού παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, ωστόσο φως στα αίτια του ναυτικού ατυχήματος αναμένεται να δώσουν οι καταθέσεις του πληρώματος και των επιβατών του σκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ