Νέα ανακοίνωση ΣΤΑΣΥ:  Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ 

Νέα ανακοίνωση ΣΤΑΣΥ:  Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ 

Σε στάση εργασίας και όχι σε 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο (Τετάρτη 16/6), οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν αύριο (Τετάρτη 16/6) σε 24ωρη απεργία, αλλά σε στάση εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας, έως και τις 10:00.

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:


"Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Αρ. Πελώνη: Αναμένουμε την απάντηση της δικαιοσύνης για την αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ