Επανάσταση το νέο wallet κινητό - Ψηφιακά όλες οι συναλλαγές με το δημόσιο

Επανάσταση το νέο wallet κινητό - Ψηφιακά όλες οι συναλλαγές με το δημόσιο

Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Επανάσταση στην ψηφιακή εποχή χαρακτήρισε το νέο wallet στο κινητό τηλέφωνο που έρχεται το 2024 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως εξήγησε, ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο. «Αντί να στέλνεται pdf, ο πολίτης θα συμφωνεί ότι δέχεται για παράδειγμα η δημόσια υπηρεσία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας ότι η αποδοχή μας, θα είναι η ψηφιακή μας υπογραφή.

Προσωπικός αριθμός

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες που θα βγουν από τον Δεκέμβριο και μετά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σε ένα μήνα θα έρθει ο ψηφιακός βοηθός με φυσική γλώσσα, που θα μπορεί να σου απαντά σε πληροφορίες που αναζητάς, αλλά θα σε καθοδηγεί και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Επίσης μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια, το οποίο θα αφορά πάνω από 2.000 φορείς και οργανισμούς.

Ο κ. Παπαστεργίου, χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη τεράστια πρόκληση που πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε σωστά, καθώς θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς, όπως στην υγεία στο διαγνωστικό κομμάτι, στη φοροδιαφυγή αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ