Πάτρα – Τσαντίρης: Οι ιατροδικαστές δεν κάνουν απλώς μια αναψηλάφιση

Πάτρα – Τσαντίρης: Οι ιατροδικαστές δεν κάνουν απλώς μια αναψηλάφιση

Ο τρίτος έλεγχος δεν είχε γίνει, διότι όπως επισήμανε η κατηγορούμενη στοίχιζε 700 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορούσε το ζεύγος να συγκεντρώσει.

Έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο ζητά η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, εν μέσω της εσωτερικής έρευνας που έχει διαταχθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι με τους δύο πρώτους γονιδιακούς ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί, τόσο για την ίδια όσο και για τον σύζυγό της, δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα μπορούσαν τα παιδιά να είχαν κληρονομήσει, με αποτέλεσμα τους αιφνίδιους θανάτους τους. Ο τρίτος έλεγχος δεν είχε γίνει, διότι όπως επισήμανε η κατηγορούμενη στοίχιζε 700 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορούσε το ζεύγος να συγκεντρώσει.

Στο μεταξύ πραγματοποιείται ο έλεγχος στα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς που διατηρούσε η προφυλακισθείσα, με τις Αρχές να θεωρείται ότι έχουν ήδη εντοπίσει ενδιαφέρονται ευρήματα για το θάνατο και των τριών παιδιών της οικογένειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι», ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Διερευνούναι οι εγκληματικές πράξεις στα άλλα δύο παιδιά από τους έμπειρους ιατροδικαστές. Εκείνοι θα πουν αν ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση ή ασφυξία. Δεν πρόκειται απλώς για μια αναψηλάφιση που διενεργείται. Υπάρχει και η δυνατότητα επανεξέτασης σε διασωθέν βιολογικό υλικό. Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα».

«Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι έχουμε εγκληματική πράξη, η οποία μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο, δεν έχουμε πλέον να αξιολογήσουμε γενετικά προβλήματα και κληρονομικά νοσήματα αλλά ξεκάθαρα οι ιατροδικαστές είναι οι αρμόδιοι να αποφανθούν, μετά τη διερεύνηση», πρόσθεσε ακόμα.

Από την πλευρά της, η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε: «Είναι σαν ο κόσμος να θέλει να αποδειχθεί η κατηγορία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να περιμένουμε (…) Πρέπει να φανεί και πρέπει να αποδειχθεί στο ακροατήριο ότι έχει χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία από τον συγκεκριμένο δράστη».

«Αυτή η υπόθεση και η έρευνά της συμπίπτει αυτές τις ημέρες με μια υπόθεση στις ΗΠΑ που πρέπει να μας απασχολήσει, στην οποία παρολίγο να εκτελεστεί η κατηγορούμενη βασιζόμενη σε μια κατηγορία που στηριζόταν σε λανθασμένα στερεότυπα. Δέκα πέντε χρόνια μετά, έρχεται η ποινική δικαιοσύνη των ΗΠΑ να σταματήσει την εκτέλεση και να θέσει εκ νέου την υπόθεση κάτω από έρευνα σε σχέση με τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην καταδίκη αυτής της γυναίκας. Ξαφνικά (σ.σ. και στην υπόθεση της Πάτρας) όλοι ξέρουν ποιος έχει τελέσει το έγκλημα και πώς», υπογράμμισε η ίδια.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ