Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Οι Αρχές που διενεργούν την έρευνα αναμένουν μέσα στο επόμενο 20ημερο τα κρίσιμα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, για τους τρεις θανάτους των παιδιών μέσα σε 32 μήνες.

Παράλληλα, οι Αρχές που διενεργούν την έρευνα αναμένουν μέσα στο επόμενο 20ημερο τα κρίσιμα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα, ζητώντας σεβασμό στην οικογένεια και εμπιστευτικότητα. «Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά (Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές), οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων- Αντιπροέδρων- Γραμματέων κ.ο.κ, μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης» τόνισε.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των επιστημόνων που σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά και την εξέταση όλων των ιατρικών φακέλων και πορισμάτων, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι γονείς των τριών παιδιών.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ