Κούγιας: Μπορούσε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση

Κούγιας: Μπορούσε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση

Σήμερα θα πάρουμε αντίγραφο της δικογραφίας» σημείωσε, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας

«Απολογήθηκε ο ένας χθες, η απολογία ήταν μακρά και κατέληξε στην προσωρινή του κράτηση, όμως εμείς θα εμφανιστούμε σήμερα με τους γονείς και με την αδελφή του Αλκιβιάδη και με το ένα από τα παιδιά, γιατί το άλλο είναι τραυματίας και δεν μπορεί να έρθει για να δηλώσουμε την υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα θα πάρουμε αντίγραφο της δικογραφίας» σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας.

Έχει αλλάξει ο κώδικας ποινικής δικονομίας και τα θύματα και οι δικηγόροι τους πληροφορούνται το περιεχόμενο της δικογραφίας μόνο όταν απολογηθεί έστω και ένας από τους κατηγορουμένους, επομένως μέχρι τώρα ο κ. Κούγιας «είναι στο σκοτάδι» είπε χαρακτηριστικά, «όπως φυσιολογικά πρέπει να είναι κάποιος που δεν έχει επαφή με την δικογραφία».

«Θα ενημερωθούμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τι λένε οι συλληφθέντες, αν δικαίως συνελήφθησαν, αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, τι έχουν πει στις προανακριτικές τους απολογίες, τι λέει η αστυνομία, τι δακτυλικά αποτυπώματα έχουν βρει, τι στοιχεία, τι όπλα, τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, άρα σήμερα θα έχουμε ένα φως» ανέφερε. Παράλληλα, διευκρίνισε, σε σχέση με το ότι έχει δεχτεί απειλές, πως αυτό που έχει συμβεί στην πραγματικότητα είναι ότι βγαίνοντας από το σπίτι του το περασμένο Σάββατο περνούσαν 2 μοτοσυκλέτες επιδεικτικά με κράνη και εκείνη την ώρα γκάζωναν, ενώ είναι αδιέξοδο, δεν υπάρχουν άλλα σπίτια οπότε, δεν είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί. Αυτό έχει συμβεί και άλλες ώρες της ημέρας, ενώ δεν συνέβαινε παλιότερα.


Λόγω της προσωπικής του εμπειρίας ως ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ομάδων εδώ και 41 χρόνια, γνωρίζει, επεσήμανε, «πρόσωπα και πράγματα και για τις άλλες ομάδες, όσο αφορά εγκληματικές δράσεις και για το αν κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν επαφή με αυτούς τους ανθρώπους».

Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στο οπλοστάσιο που ανακάλυψε η αστυνομία στην λέσχη, υποστήριξε ότι θα είχε ενδιαφέρον να μην είχε γίνει μια δικογραφία ξεχωριστή. Θα μπορούσε, υπογράμμισε να έχει γίνει ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση «γιατί έχουμε περισσότερα από 3 πρόσωπα και να συσχετίσει τα όπλα με τις συμπεριφορές των εγκληματιών, να ζητήσει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών μήπως φτάσουμε σε κάποια άκρη. Με ποιους μιλάνε αυτοί και κάνουν τέτοιες ενέργειες;».

Σε σχέση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εχθές η κυβέρνηση για την οπαδική βία, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως δεν είναι αισιόδοξος. «Μόνο μια λύση υπήρχε, να πει η κυβέρνηση ότι δημιουργεί μια υπηρεσία στην ΕΛΑΣ ειδική μόνο για την εξυγίανση και απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο αυτών των εγκληματιών που έχουν παρεισφρήσει στον χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ