Νοσοκομειακοί: Μας στοχοποιεί η κυβέρνηση

Νοσοκομειακοί: Μας στοχοποιεί η κυβέρνηση

Με κινητοποιήσεις απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

«Η απόφαση αυτή μας στοχοποιεί. Μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλύσει κανένα από τα κλαδικά μας αιτήματα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφερόμενη στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

«Το μέτρο του υποχρεωτικού επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσεως εμβολιασμού των υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του... Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη» προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ που προαναγγέλλει κινητοποιήσεις καθώς και προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σχεδόν το 90% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί ή έχει αποκτήσει φυσική ανοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ