Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο - Εκκενώθηκαν οικισμοί - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο - Εκκενώθηκαν οικισμοί - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

H φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεργονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τις 6:30, πυρκαγιά στην Χίο, όπου εκκενώθηκε ένας οικισμός, ενώ γίνεται μάχη από τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου μην υπάρξουν ζημιές σε κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, πάνω από τον οικισμό Κατάβαση, από τον οποίο απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι με εισήγηση της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα δε με το τοπικό μέσο astraparis, εκκενώνεται ακόμη ένας οικισμός η Σιδηρούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεργονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, γι' αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μάλιστα, ενισχύονται και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο. Σύμφωνα με ενημέρωση, θα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Σάμου, τρία ελικόπτερα, επτά αεροσκάφη, (Καναντέρ, Πετζετέλ και Μπέριεφ). Επίσης μεταβαίνουν με αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, ενώ συνδράμουν και εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ