Ελεύθερη η 49χρονη που συνελήφθη για αναρτήσεις κατά των self-test

Ελεύθερη η 49χρονη που συνελήφθη για αναρτήσεις κατά των self-test

Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τη Μεγάλη Τρίτη

Ελεύθερη αφέθηκε η 49χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων τάσσονταν κατά της διαδικασίας των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (self-test) σε μαθητές, προτρέποντας γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, έκανε δεκτό το αίτημά της να αναβληθεί η δίκη λόγω απουσίας μάρτυρα αστυνομικού. Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τη Μεγάλη Τρίτη (27/4) και ήρε την κράτησή της.

Η κατηγορούμενη, μητέρα του μαθητή στον οποίο δεν επιτράπηκε προ ημερών η είσοδος στο σχολείο επειδή δεν προσκόμισε βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test, συνελήφθη, κατ' εφαρμογή σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία και το σχηματισμό δικογραφίας, όταν διαπιστώνονται αναρτήσεις στο Διαδίκτυο με ανάλογο περιεχόμενο.

Η ίδια είχε προβεί και σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών που απαγόρευσαν την είσοδο του γιου της στο σχολείο, αλλά με εισαγγελική εντολή δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ