Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική και Νότια Ελλάδα - Έντονη μεταφορά σκόνης

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική και Νότια Ελλάδα - Έντονη μεταφορά σκόνης

Μεταφορά σκόνης θα σημειωθεί στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων λασποβροχών στα νότια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την Παρασκευή 16/04 η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/04, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 16/04.

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο 17/04, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη.

O καιρός την Παρασκευή

Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Μεταφορά σκόνης στα δυτικά και κυρίως στα νότια.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Μεταφορά σκόνης θα σημειωθεί στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων λασποβροχών στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19, στην Ήπειρο από 4 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 20, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι περιοχές με τους πιο ενισχυμένους ανέμους θα είναι η έξοδος του Πατραϊκού, τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, η θάλασσα των Κυθήρων και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.


Πηγή: meteo.gr -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ