Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή - Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων και νοσηλειών

43 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Σχεδόν 300 είναι οι νοσηλείες στις ΜΕΘ

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή - Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων και νοσηλειών

Περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί αποκλειστικά για λόγους εργασίας, υγείας και για μικρή βόλτα με κατοικίδιο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο μεταξύ, νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν οι θάνατοι καθώς 43 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ ολοένα και πιο κρίσιμη γίνεται η κατάσταση στις ΜΕΘ όπου νοσηλεύονται 297 ασθενείς.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως το επιπλέον μέτρο λαμβάνεται μετά τη διαπίστωση πως πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν τη μετάδοση του κορονοϊού.

Για την ατομική άθληση (με τον κωδικό 6 στο SMS που αποστέλλεται στο 13033) ο Ν. Χαρδαλιάς απηύθυνε ισχυρή σύσταση ώστε αυτή να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν κοντύτερα στη μόνιμη κατοικία.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται με το αιτιολογικό ότι η επιτροπή των ειδικών απέρριψε το αίτημα βασισμένη σε επιδημιολογικά κριτήρια και στην ανάγκη να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις. Όσον αφορά την τηλεργασία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν 2752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.