Ανακοινώσεις επιπλέον μέτρων από τον πρωθυπουργό

Ανακοινώσεις επιπλέον μέτρων από τον πρωθυπουργό

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κάθε δραστηριότητα εκτός σπιτιού και, ενδεχομένως, η απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιες ώρες του 24ωρου στο πρότυπο αντίστοιχων μέτρων που έχουν ληφθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Προσερχόμενος σήμερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως αντιμετωπίζουμε ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, ενώ επανέλαβε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρόσθεσε πως σήμερα το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα ανακοινώσει τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία της πανδημίας.

Η ανακοίνωση των 865 κρουσμάτων την Τετάρτη προκάλεσε αίσθηση, ενώ σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως, ουσιαστικά, η Καστοριά μπαίνει σε lockdown. Πρόσθεσε, επίσης, πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για το διάστημα από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ