Πορτοκαλί συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη

Πορτοκαλί συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί αιτία προβληματισμού για τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα εξετάστηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους, όπου ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη ονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίπεδο επιτήρησης 2, στο πλαίσιο του οποίου επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι πενήντα άτομα εφόσον φορούν μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ