Όλα τα νέα μέτρα για την Αττική - Κλιμακωτό ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κλείνουν οι κλειστοί κινηματογράφοι - Σε ισχύ τα μέτρα από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ως τις 4 Οκτωβρίου

Όλα τα νέα μέτρα για την Αττική - Κλιμακωτό ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Επιπλέον μέτρα για την Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως η κατάσταση στην περιοχή είναι στο πορτοκαλί με τρία κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους. Τι είπε για το στιγμιότυπο με τον Γ. Κουμουτσάκο.

Όπως ανακοινώθηκε, επανέρχεται η κλιμακωτή προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων στις εργασίες τους στις 7, 8 και 9 το πρωί, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζεται η προσέλευση εντός διώρου. Η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη υποστήριξε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο των μέτρων που τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου, οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων απαγορεύονται, ενώ σε τελετές όπως γάμοι και κηδείες θα μπορούν να παρίστανται ως και 20 άτομα. Για τα εστιατόρια και τα θέατρα ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες, ενώ κλείνουν οι κλειστοί κινηματογράφοι.

Τόσο για τον ιδιωτικό τομέα όσο και για τον δημόσιο ισχύει σύσταση για εφαρμογή της τηλεργασίας στο 40% των εργαζομένων που απασχολούνται σε θέσεις γραφείου.

Ειδική αναφορά έγινε για τους άνω των 65 ετών για τους οποίους υπάρχει σύσταση να περιορίσουν κάθε μετακίνηση.

Όπως έγινε γνωστό, σε όλη τη χώρα λειτουργούν 239 κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, ενώ στην Αττική υπάρχουν 89 κλίνες ΜΕΘ από τις οποίες σήμερα είναι κατειλημμένες οι 59.

«Στο τραπέζι υπάρχουν εργαλεία για κάθε περίπτωση» ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς ερωτηθείς για το αν θα επιβληθούν επιπλέον μέτρα.

Τα μέτρα αναμένεται να αξιολογηθούν στο προσεχές διάστημα, ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό θα υπάρξουν εντατικοί ελέγχοι στους χώρους εργασίας για την τήρηση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας. «Είναι μια κρίσιμη καμπή αυτή η περίοδος και η ειδικά η Αττική. Έχουμε ένα κύμα έξαρσης στην Αττική, είναι ένα κύμα που το περιμέναμε, υπήρχαν μοντέλα που το έδειχναν μεγαλύτερο και νωρίς, ένας δείκτης αν μας δείξει προβληματισμό θα πάμε στο επόμενο βήμα» ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σε σχετική ερώτηση για τον Γ. Κουμουτσάκο ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφίες να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία, ο Ν. Χαρδαλιάς σχολίασε πως «όλοι είμαστε Χριστιανοί» και πως κάποιοι δεν διαφημίζουν την πίστη τους, ενώ επισήμανε πως τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ