Πάνω από 10.000 τα κρούσματα του κορονοϊού - Γρίφος για τα σχολεία

Πάνω από 10.000 τα κρούσματα του κορονοϊού - Γρίφος για τα σχολεία

Ο Αύγουστος αποδεικνύεται ο πιο «καυτός» μήνας για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς στη διάρκειά του καταγράφηκε πάνω από το 55% των συνολικών κρουσμάτων.

Μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για 157 νέα κρούσματα και δύο θανάτους την Κυριακή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε σε πενταψήφιο αριθμό και διαμορφώθηκε σε 10.134, ενώ διασωληνωμένοι παραμένουν 35 ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, περίπου 5.500 καταγράφηκαν στη διάρκεια του Αυγούστου, αριθμός που δείχνει την πορεία που κατέγραψε η πανδημία κατά τον συγκεκριμένο μήνα που συνέπεσε με την κορύφωση των θερινών διακοπών.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν γίνει συστάσεις στους γονείς να μην περιμένουν στο παραπέντε την έναρξη της σχολικής χρονιάς για να επιστρέψουν στη βάση τους. Οι ειδικοί συνιστούν να έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα μεταξύ της επιστροφής από τις διακοπές και της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία, προκειμένου να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού.

Με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με μέτρα όπως χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί αν η εβδομάδα που απομένει μέχρι να ξαναχτυπήσει το κουδούνι φτάνει προκειμένου οι Δήμοι να προμηθευτούν εγκαίρως μάσκες για να τις διανείμουν στα σχολεία. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται τελικά να επικρατήσει η άποψη για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου όταν το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ