Με όλους τους μαθητές στις τάξεις ξεκινά η σχολική χρονιά στις 7 Σεπτεμβρίου

Με όλους τους μαθητές στις τάξεις ξεκινά η σχολική χρονιά στις 7 Σεπτεμβρίου

Η επαναλειτουργία όλων των σχολείων με πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα προστασίας είναι η κατεύθυνση που επέλεξε να ακολουθήσει το υπουργείο Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας εξετάστηκε η προετοιμασία των σχολικών μονάδων και μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»