Η Πατησίων «καθαρίζει» από τα γκράφιτι

Σε εξέλιξη φιλόδοξο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

Η Πατησίων «καθαρίζει» από τα γκράφιτι

Η εταιρεία Kärcher ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου ένα φιλόδοξο πρόγραμμα καθαρισμού των δύο πλευρών της Πατησίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων.

Υπολογίζεται ότι θα καθαριστεί σταδιακά και μέχρι τα τέλη Ιουλίου ένα σύνολο επιφανειών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από συνεργεία που προχωρούν στον καθαρισμό με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού και στην τοποθέτηση ειδικού υλικού anti-graffiti και υδρόφοβης μπογιάς, ώστε να αποτρέπεται η τοποθέτηση αφίσας και να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τυχόν νέα ρύπανση.

Ο καθαρισμός γίνεται σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ, ενώτα πεζοδρόμια απολυμαίνονται με ειδικό υλικό και καυτό νερό 90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Για την επιτυχία της συγκεκριμένης παρέμβασης καθοριστική ήταν και είναι η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που μαζί με τον Δήμο Αθηναίων ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής για την ανάγκη του έργου και εξασφάλισαν την απόλυτη συνεργασία τους.

Η Kärcher με την προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στην πόλη με την συγκεκριμένη παρέμβαση σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Αθήνας, στηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

«Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις, με τέτοια συχνότητα, σε περιοχές πέρα από το κέντρο της πόλης, γίνονται για πρώτη φορά. Και αυτό, δεν το λέω για να διαφημίσω τη δουλειά μας, αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, έχει αλλάξει. Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής που ακολουθούμε, μας επιβεβαιώνουν. Όπως και η επιλογή να δημιουργηθεί το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” που καλεί τους πάντες να συμμετέχουν στις αλλαγές που γίνονται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι βλέπουν πλέον τη διαφορά. Βλέπουν τη γειτονιά τους να γίνεται ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ