Σε εξέλιξη οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο - Πανεπιστημίου... τριών λωρίδων

Σε εξέλιξη οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο - Πανεπιστημίου... τριών λωρίδων

Στους πεζούς και τους ποδηλάτες αποδόθηκαν σήμερα τρεις από τις έξι λωρίδες της Πανεπιστημίου, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα είχαν ολοκληρωθεί οι πρώτες παρεμβάσεις στη Βασιλίσσης Όλγας.

Ο δρόμος που μέχρι πρότινος ήταν συνηθισμένος συνδετήριος άξονας μεταξύ της Αμαλίας και της Βασιλέως Κωνσταντίνου έχει αποκτήσει κυριολεκτικά νέο χρώμα, καθώς το οδόστρωμα έχει βαφτεί σε κόκκινο και κίτρινο, ενώ -προσωρινά σύμφωνα με τους αρμόδιους- έχουν καλυφθεί με ειδικό υλικό οι ράγες του τραμ. Οι γραμμές θα επαναλειτουργήσουν μετά την επιστροφή του τραμ στο κέντρο της Αθήνας και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην Καλλιρρόης που προκάλεσαν τη διακοπή των δρομολογίων.

Στην Πανεπιστημίου οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν σήμερα με ήπιο τρόπο και με τη δέσμευση τριών λωρίδων κυκλοφορίας σε πεζούς και ποδηλάτες. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ακόμα λιγότερο χώρο στα οχήματα, καθώς θα μειωθούν οι διαθέσιμες λωρίδες κυκλοφορίες στο κάτω τμήμα της πλατείας Συντάγματος.

Δεδομένου ότι αυτή η παρέμβαση θα καταργήσει την πιάτσα ταξί που λειτουργεί στο ύψος της Ερμού το δημοτικό συμβούλιο δρομολογεί την αντιδρόμηση της Βουλής της Καραγεώργη Σερβίας και του τμήματος της Κολοκοτρώνη από τη Σταδίου έως και τη Βουλής. Με αυτή την παρέμβαση η Καραγεώργη Σερβίας θα φιλοξενεί την πιάτσα ταξί.

Αναφερόμενος στα έργα στην Πανεπιστημίου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε σε δημοσίευσή του στο Facebook πως «Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Από σήμερα το πρωί τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ