Τι ανοίγει και πότε - Το χρονοδιάγραμμα για σχολεία, καταστήματα

Τι ανοίγει και πότε - Το χρονοδιάγραμμα για σχολεία, καταστήματα

Τα ρολά τους θα σηκώσουν τα μικρά καταστήματα την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εκτός απροόπτου θα ακολουθήσει η επαναλειτουργία των σχολείων, των πολυκαταστημάτων και των ξενοδοχείων.

Στις 4 Μαϊου θα αρθούν οι περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ωστόσο όπως προϊδέασε ήδη τη Δευτέρα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες. Η μάσκα θα είναι επίσης υποχρεωτική για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ημέρα θα επαναλειτουργήσουν τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια, ενώ θα καταργηθεί η δήλωση μετακίνησης μέσω του 13033 ή με τη συμπλήρωση γραπτής φόρμας. Για τις 4 Μαϊου προγραμματίζεται το άνοιγμα των εκκλησιών αλλά για ατομική προσευχή, ενώ θα επιτρέπεται η κίνηση των πολιτών εντός των ορίων του νομού που διαμένουν.

Στις 11 Μαϊου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄Λυκείου με όρους και προϋποθέσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το σχέδιο επαναλειτουργίας των σχολείων προβλέψει την επανέναρξη των μαθημάτων στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και στο Γυμνάσιο στις 25 Μαϊου, ενώ για την 1η Ιουνίου αναμένεται η επανέναρξη των μαθημάτων στα Δημοτικά σχολεία. Για την προσχολική αγωγή αναμένονται οριστικές αποφάσεις στο προσεχές διάστημα, είναι όμως πιθανό να μη λειτουργήσουν πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αποκλείεται το επόμενο σχολικό έτος να μην ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά λίγο νωρίτερα.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται επίσης η επαναλειτουργία καταστημάτων εστίασης, πολυκαταστημάτων και ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, ενώ στα τέλη Ιουνίου θα επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά και η επαναλειτουργία των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ