Στους 43 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - Νέες προειδοποιήσεις από Ν. Χαρδαλιά

Έκκληση Τσιόδρα για συνέχιση των εμβολιασμών

Στους 43 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - Νέες προειδοποιήσεις από Ν. Χαρδαλιά

Στα 1.212 ανέρχονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, με 56 νέα κρούσματα, ενώ σε 43 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 72 άτομα, ενώ πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Μένουμε στο καλό σενάριο, σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Είμαστε στη φάση του μετριασμού» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε πως η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων από ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβόλια. Συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός παιδιών ηλικίας δύο ετών χωρίς καθυστέρηση, ιδίως για τα εμβόλια πρώτης προτεραιότητας. Για τα παιδιά ηλικίας άνω των δύο ετών θα εκδοθούν οδηγίες για τις επαναληπτικές δόσεις.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως 22 άτομα παραβίασαν τους κανόνες της καραντίνας και επιβλήθηκαν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις διακοπές του Πάσχα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα πάμε στις εκκλησίες, θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας». Υπογράμμισε πως οι έξοδοι για άσκηση πρέπει να είναι περιορισμένες σε χρόνο και για λεπτά, όχι για ώρες προκειμένου να μην υπάρχει επιβάρυνση της κατάστασης. «Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν θα πάμε σε νέα μέτρα» τόνισε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον περιορισμών αν παρατηρείται έλλειψη συμμόρφωσης.

Πρόσθεσε πως για 30 ημέρες θα κλείσει η μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες της ΔΕΗ λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ