Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες

Θετικό στον κοροναϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη πρώτη ενημέρωση για τον κοροναϊό που ξεκίνησε από σήμερα, "επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση νόσου στην Ελλάδα Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών ταξιδιώτισσά από την περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της παρακολουθείται από μια εβδομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη.

Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και θα τεθεί σε απομόνωση. Η νόσος παραμείνει ήπια. Τονίζουμε τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούμε. Όσοι έρχονται από την Ιταλία και έχουν συμπτώματα θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους, να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας".

Τι λέει η επίτροπος Υγείας της ΕΕ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να συντονίσουν τη δράση για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού Covid-19 ώστε να αποφευχθούν αποκλίνουσες προσεγγίσεις, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό υπουργό Υγείας στην Ρώμη, η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν πρέπει να παραδοθούν στον πανικό και ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα εκδώσουν πληροφορίες για τους ταξιδιώτες σχετικά με τον ιό.

«Ολα τα κράτη μέλη χρειάζεται να μας ενημερώσουν για τα σχέδια ετοιμότητας» που διαθέτουν. «Αποκλίνουσες προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αποφευχθούν», είπε προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συντονίσει τα σχέδια δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ