Ο κορονοϊός έφτασε στην Ευρώπη

Ματαιώνονται εκδρομές ελληνικών σχολείων στην Ιταλία

Ο κορονοϊός έφτασε στην Ευρώπη

Οι τρεις νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία σημαίνουν συναγερμό στην Ευρώπη, ενώ η γειτονική μας χώρα προχωρά σε δραστικά μέτρα.

Συνολικά, 152 ασθενείς έχουν καταγραφεί στην Ιταλία, οι αρχές της οποίας ανακοίνωσαν ήδη μέτρα για περιοχές στα βόρεια της ώρας. Καραντίνα επιβλήθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές στο Βενετό και τη Λομβαρδία, ενώ χθες Κυριακή ορισμένες αθλητικές αναμετρήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των φόβων για εξάπλωση της επιδημίας. Από τα μέτρα δεν γλίτωσε ούτε το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί δύο ημέρες νωρίτερα του αναμενομένου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε, τα προληπτικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για αρκετές εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, έξι νεκροί από τον κορονοϊό έχουν αναφερθεί στη Νότια Κορέα, όπου αναφέρονται επίσης 600 ασθενείς. Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο Ιράν, όπου έχουν αναφερθεί οκτώ νεκροί. Τουρκία και Αρμενία ανακοίνωσαν το κλείσιμο των συνόρων τους με το Ιράν.

Σύσκεψη στην Αθήνα

Η κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας την Κυριακή. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη ματαίωση των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν ως προορισμό τις περιοχές της βόρειας Ιταλίας όπου έχουν εκδηλωθεί τα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ