Μέτρα επί μέτρων για τον κοροναϊό

Αισιοδοξία ΠΟΥ για αντιμετώπιση της κατάστασης

Μέτρα επί μέτρων για τον κοροναϊό

Την εκτίμηση ότι η Κίνα θα καταφέρει να θέσει σε έλεγχο την επιδημία του κοροναϊού εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ωστόσο η ανησυχία παραμένει.

Το Χονγκ- Κονγκ ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με την υπόλοιπη Κίνα, ενώ μειώνει δραστικά τις πτήσεις που το συνδέουν με άλλες πόλεις της χώρας. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζιπίνγκ εμφανίστηκε βέβαιος πως η χώρα του θα θέσει υπό έλεγχο τον διαβολικό, όπως τον χαρακτήρισε, ιό. O ΠΟΥ ανέφερε επίσης πως θα στείλει στην Κίνα ομάδα ειδικών το συντομότερο δυνατό, χωρίς να προσδιορίσει σαφέστερο χρονοδιάγραμμα.

Στο μεταξύ οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται πλέον σε 106 και πολλές χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση υπηκόων τους από τη χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση 350 Ευρωπαίων από την πολύ Γουχάν όπου είχαν εκδηλωθεί τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού.

Η Γουχάν μοιάζει με πόλη φάντασμα καθώς οι πολίτες παραμένουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη σύμφωνα με βίντεο από drone του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι ΗΠΑ εντείνουν τους ελέγχους τους σε επιβάτες που έρχονται με πτήσεις από διάφορες πόλεις της Κίνας, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, ενώ η Γαλλία επιβεβαίωσε και τέταρτο κρούσμα του κοροναϊού με την ασθενή να είναι μια ηλικιωμένη Κινέζα τουρίστρια.

Σε όλο τον κόσμο έχουν αναφερθεί περισσότερα από 4.500 κρούσματα, ενώ περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν επιβληθεί σε 20 πόλεις της Κίνας. Η χώρα αποφάσισε επίσης να καθυστερήσει την έναρξη του εαρινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ