Η Volvo καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας, μέρος της παραγωγής στην Κίνα

Η Volvo καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας, μέρος της παραγωγής στην Κίνα
Η σουηδική κατασκευάστρια βαρέων οχημάτων καθώς και μηχανημάτων Volvo ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να περικόψει 1.000 θέσεις εργασίας σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της απόφασής της να μετακινήσει ένα μέρος της κατασκευής των μηχανημάτων της στην Κίνα.

Θα καταργηθούν θέσεις εργασίας κυρίως στην Πολωνία, στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία, ανέφερε ο όμιλος Βόλβο.

Σήμερα, τα μηχανήματα που θα κατασκευάζονται στο μέλλον στην Κίνα συναρμολογούνται στο Σίπενσμπεργκ των ΗΠΑ, στο Πεντενέιρας της Βραζιλίας και στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Στη Σουηδία θα επηρεαστούν έως και 150 εργαζόμενοι.

Η κινεζική θυγατρική του ομίλου, η SDLG, θα αναλάβει την κατασκευή των μηχανημάτων της Βόλβο που προορίζονται για κατασκευές.

Ο όμιλος Βόλβο, στον οποίο δεν ανήκει πλέον η βιομηχανία που παράγει τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα —έχει περάσει σε κινεζικά συμφέροντα, πιο συγκεκριμένα στην εταιρεία Zhejiang Geely Holding —, ανέφερε ότι οι καταργήσεις θέσεων εργασίας εντάσσονται σε ένα σχέδιο μείωσης του λειτουργικού του κόστους κατά 3,5 δισεκ. κορόνες ($474 εκατ.) στα τέλη του 2015.

Ο όμιλος, ο οποίος εξακολουθεί να παράγει επίσης φορτηγά και λεωφορεία, απασχολεί περίπου 110.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.